Ons boerderij leventje

Ons boerderij leventje

De afgelopen 10 maanden zijn omgevlogen. We hebben het zo naar ons zin gehad op de boerderij en in het café. Natuurlijk valt er altijd wel iets te klagen. Maar over het algemeen mochten we niet klagen.

We werkten met leuke mensen. Hadden de ideale werkuren van 7:45 tot meestal 3:15 – 3:30. Waar vind je nou een baan in Nederland met deze relaxte uren? Verder is het natuurlijk geweldig om te werken met verse producten. Al het vlees komt van onze eigen koeien en varkens. Verse eieren van onze eigen kippen. Sla uit eigen tuin.

Een aantal dingen moest nog wel besteld worden bij de lokale groente boer. En brood kwam toevallig van een Nederlandse bakker die in Australië woont. En die toevallig ook nog Jelle heette. Eigenlijk kwam alles wel uit de omgeving van t café.

Wat natuurlijk geweldig is. Voor Jelle een uitdaging om met zulke verse producten te werken. Waar je natuurlijk alleen maar enthousiast van wordt.

We hebben dan ook de menukaart een aantal keren aangepast. Aangepast aan de seizoenen en de groenten van t seizoen.

Verder hebben we onwijs veel lieve mensen leren kennen. Lokale mensen. Die verrast waren door de kwaliteit van eten. En die je soms wekelijks terug zag komen. Wat echt super is. Het café is echt gegroeid.

En toen was er nog de wedstrijd voor lokale businesses. Waar wij als cafe ook aan meededen. En waar we uiteindelijk met de prijs naar huis gingen. Dat is dan toch wel een extra cadeautje. Die we maar even mooi in onze zak konden stoppen.

Verder maakten we elke 4-5 weken 600 meat pies. Die waren zo in trek. Ze gingen zelfs naar de pubs in Sydney. Waar ze als zoete broodjes verkochten. Daarbij hadden we ook zelf barbecue saus gemaakt. En in combinatie met de pies ging dat erg goed.

Ook hebben we zelf pindakaas gemaakt. In 3 verschillende smaken. Daarmee gingen we naar food festivals en verkochten we zelfs uit. Dat zegt al genoeg natuurlijk!
Gelukkig hebben we alle recepten nog. En wie weet kunnen we ermee aan de slag in Nederland.

Zelf woonde we ook op de boerderij. In een oude schuur die omgebouwd is tot klein huisje. Maar echt ideaal was voor ons samen. We waren al lang blij dat we een huisje voor ons samen hadden. Het was er in de winter erg koud. Het eerste wat we dan deden als we klaar waren met werken was de kachel aanmaken. Bij ons huis lag gelukkig de voorraad met hout. Dus dat kon zo bijgehaald worden. En dat hebben we ook zeker vaak moeten doen. Verder deden we vaak op onze vrije dagen leuke dingen. Het voordeel was dat we maandag en dinsdag vrij waren. Dus dan had je niet zo veel last van andere mensen. En waren de nationale parken lekker rustig. Meestal gingen we daarna wel even lekker lunchen ergens. En zo kwamen we de weken wel door.

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder. En zijn ondertussen Jelle z’n ouders langsgekomen. Die hebben kunnen zien waar we woonde en leefde. Ze hebben een kijkje in het café en op de boerderij kunnen krijgen. Jelle en ik konden wat vrije dagen opnemen. Zo konden we met z’n vieren de omgeving verkennen. De plekjes bij ons in de buurt waar we graag heen gaan. Maar we zijn ook naar voor ons weer nieuwe plaatsen geweest.
Het weer begon gelukkig ook op te knappen. Het was zo lang koud geweest.

Alleen vanwege de droogte en de hoge temperaturen en de wind. Waren er erg veel bosbranden. En was er bij ons een redelijk dichtbij op 40km afstand. Wel aan de andere kant van de dorpjes. Dus dat was redelijk veilig voor ons.

Maar net nadat Jelle z’n ouders weg zijn gegaan. Is er een andere brand vlakbij ontstaan. En die zat aan “onze” kant. In een heel groot national park. En als dat eenmaal begint dan is er geen ontkomen aan.

Gelukkig was het redelijk kalm en is het toen wij er nog waren niet heel dichtbij gekomen. Maar we zijn wel net op het juiste moment vertrokken. Op de dag dat we Art en Kirsten zijn gaan halen van het vliegveld is het wel een stuk erger geworden. Gelukkig hoefde e daarna nog maar 1 dag te werken. En zijn we daarna zo snel mogelijk richting de kust gevaren. En daar zijn we ook niet meer vanaf   Geweken.

We hebben met z’n vieren, 4 weken lang rondgereden in de landrover van Jervis Bay tot aan Airlie beach. Dat was een behoorlijke afstand waardoor we redelijk wat uurtjes doorbrachten in de auto. Maar gelukkig is het allemaal goed gegaan. Zowel met de auto. Als met ons 4en. We hebben vooral veel en lekker gegeten. De lokale biertjes zijn volop getest. En de wijn ook zeker. Verder hadden we de luxe dat we een chef bij ons hadden. En we dus vaak verwend zijn met lekker eten.

Als afsluiter zijn we 3 dagen op een zeiljacht rondgevaren langs de Whitsundays & het Great Barrier Reef. Daar mochten we snorkelen. En Jelle is zelfs wezen duiken.

Op onze laatste avond zijn we lekker uiteten geweest in Airlie Beach. En toen zaten de 4 weken erop. En moesten we weer afscheid nemen van elkaar.

3 Replies to “Ons boerderij leventje”

  1. Wat fijn om weer eens te lezen over jullie belevenissen en ervaring op de boerderij! En inderdaad in november hebben wij een kijkje mogen nemen in de ‘keuken’ 😂 van jullie leventje.
    Wat hebben we genoten en wat moest ik wennen eenmaal terug in Nederland. Zonder jullie gezelschap en ‘back to real life’ 😢

    Bedankt voor de update, ik hou van jullie en hoop dat we in NieuwZeeland ook samen kunnen reizen. Hou vol, geniet van elke minuut en hou van elkaar😍
    Dikke kus en knuffel van Maartje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *